Tungskrapor på I AM YOGA

Varför skrapa tungan? Jihwa Prakshalana är en ayurvedisk, oralhygienisk övning som avlägsnar bakterier, matrester, toxiner och döda hudceller från tungan. För inget av det vill vi väl egentligen ha kvar där?

Medan vi sover är matsmältningssystemet vaket och jobbar på att avlägsna toxiner från vår kropp genom att bl.a lämna av dem på vår tungyta. Om vi inte avlägsnar detta reabsorberas de av kroppen och kan påverka immunförsvaret negativt.
Det är påvisat att en tungskrapa avlägsnar toxiner och bakterier mer effektivt än en vanlig tandborste. Nästan hälften av munnens bakterier lever i tungans ojämnheter och en tungskrapa avlägsnar beläggningen rejält.

Fem anledningar till varför du bör skrapa tungan varje dag:

1. Halitosis är otrevligt.

Dålig andedräkt kommer till största delen från beläggningar på tungan.

2. Du vill kunna uppleva smakernas sensationer mer intensivt.

Smaklökarna kan blockeras av beläggningen på tungan. Avlägsna beläggningen och njut av smaker till fullo. Ju mer du uppskattar din mat ju mer jobbar matsmältningssystemet och du absorberar näring på bästa sätt.

3. Du vill boosta ditt immunförsvar.

Tungan är i frontlinjen när det kommer till försvaret av ditt immunsystem. Skrapa tungan hindrar toxiner och bakterier att reabsorberas av kroppen.

4.Tandhälsa.

Den här oralhygieniska delen av din personliga omvårdnad främjer generell munhälsa. Avlägsnandet av bakterier hämmar plack, karies och tandköttsproblem.

5. Du vill förbättra din matsmältning.

Inom Ayurveda är en välfungerande matsmältning grunder för all hälsa. Och matsmältning börjar med smaklökarna. Att skrapa tungan övar saliveringen och förbättrar smaken.

Hur skrapar du?
Enkelt. Dra tungskarapan över tungan varje morgon det första du gör när du vaknat. Fem till tio mjuka men bestämda skrapningar brukar räcka.
Efter det, en kopp varmt vatten med en halv pressad citron! Där har du en underbar start på dagen!

Våra tungskrapor kostar 60:- En privärd investering, eller hur?

I AM YOGA luleå tungskrapa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.