Vetegräs på I AM YOGA

Stärk immunförsvaret!

Kroppen längtar efter grönt, känner ni det? En grön smoothie om dagen höjer livsandarna. Ni som varvar mellan grönkål och spenat, addera vetegräs för extra power. Eller varför inte en vetegrässhot på morgonen!?

Vetegräs är i stort sett ett komplett livsmedel. Det innehåller alla de 8 essentiella aminosyrorna, liksom 13 av de icke-essentiella aminosyrorna. Av de alla 102 möjliga mineralerna och vitaminerna innehåller vetegräs hela 90 av dessa. Det innehåller vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, E och K och flera hundra enzymer som är svåra att hitta i andra livsmedel.

Det som ger vetegräset sina speciella hälsoegenskaper är det gröna växtämnet klorofyll. Vetenskapliga rapporter visar på att klorofyll hjälper till att förhindra skadlig bakterietillväxt i kroppen. Regelbunden konsumtion av vetegräs stärker med andra ord kroppens immunförsvar och gör att du håller din kropp friskare och starkare. Klorofyll har även en kolesterolsänkande effekt vilket minskar risken för exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar.

Nu har vi vetegräspulver på I AM YOGA. Faktum är att det torkade vetegräspulvret innhåller lika mycket och till och med mer näring än det färska. I färsk vetegräsjuice finns mer E-vitamin i övrigt är pulvret minst lika effektivt. Att odla och pressa själv kräver en del pyssel så pulvret är ett riktigt bra alternativ.

Vetegräs på I AM YOGA Luleå

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.