Kombucha på I AM YOGA

Kombucha! Ett fermenterat thé som sägs ha egenskaper som förlänger livet. Kan säkert ligga något i det påståendet. Alla livsmedel med nyttiga mjölksyrebakterier (probiotika) sägs ju ge bättre hälsa. Här kan du läsa mer om Svensk Kombucha och här nedanför finns några av Kombuchans hälsoeffekter. Dessutom är den väldigt läskande. Ett bra alternativ till måltidsdryck.

1. Detox: En av Kombuchans viktigaste egenskaper är detox. Syrorna avlastar lever och bukspottskörtel.

2. Lederna: Kombucha innehåller glukosamin. Glukosamin används vid artros och reumatism och hjälper till att bevara ledvätska, brosk och collagen. Även bra för hyn med andra ord.

3. Mage och matsmältning: Eftersom det är naturligt fermenterat så innehåller den levande, nyttiga bakterier. Den är probiotisk. Underlättar matsmältning och är bra mot candida.

4. Immunförsvaret: Alla antioxidanter och all probiotika boostar förstås immunförsvaret och höjer energinivån. Det sägs att Djingis Kahn och hans män drack Kombucha innan de red i strid. Vi är ju mer ’peaceful warriors’ men behöver minst lika mycket kraft och mod. Inte sant?

svensk_kombucha_1_1

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.