Epsomsalt på I AM YOGA

Vi vet att det är många som väntar på både recept och bilder från helgens kurs och det kommer! Snart, vi lovar! Fram till dess får ni hålla till godo med en bild på badsaltet som vi säljer i studion just nu. Kanske var det fler än en som hade behövt ett epsombad efter helgens hårdkörning?

Epsomsalt. Bittersalt eller magnesiumsulfat är ett effektivt sätt för kroppen att ta upp magnesium. Något som brukar behövas efter hård fysik aktivitet. Faktiskt kan det vara mer effektivt än att äta det. Efter tjugo minuter lugnar badet nervsystemet, drar gifter ur kroppen och dämpar svullnader. Det underlättar matsmältningen och om man äter det har det en laxerande verkan. Epsom rekommenderas ofta av sjukgymnaster och specialister på idrottsskador. Dessutom har epsomsalt många andra fördelar. Vid till exempel hudproblem. Toppen att använda som kroppsskrubb eller i ett fotbad.

Magnesium är den näst vanligaste beståndsdelen  i våra celler och reglerar viktiga funktioner som muskelkontroll och nervimpulser. Det hjälper också kroppen att producera serotonin.

Våra burkar räcker till ett-två bad. Vill man ha full effekt så tar man minst två dl epsomsalt i ett normalt badkar. Helst fyra. Våra burkar innehåller fyra dl epsom, lite himalayasalt och eterisk lavendelolja.

epsom salt I AM YOGA Luleå

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.