Golden Milk på I AM YOGA Luleå

Gurkmeja är en av de mest hälsosamma livsmedel man kan äta.  Det är anti-inflammatorisktanti-viralt och anti-bakteriellt. Det är en av de mest studerade örterna idag och har inga farliga sidoeffekter. Den har även i undersökningar bevisats lindra smärta. Det verksamma ämnet Kurkumin, är det som ger gurkmejan den kraftigt gula färgen.

Under vår senaste kurs bjöd vi på ’Golden Milk,’ mjukt, milt och välgörande!

Gör så här:
0,6 dl gurkmeja
1,2 dl vatten
Sjud i minst sju minuter och tillsätt mer vatten om det behövs. När det blir en tjock pasta av blandningen är det klart. Du kan sätta pastan i en glasburk och förvara i kylen i minst ett par veckor om det står riktigt svalt.

I valfri mjölk (Vi föredrar mandel- eller hasselnötsmjölk) tillsätter du en tesked av pastan tillsammans med ev. sötning (honung eller stevia kanske?) och värmer allt i en kastrull.

NJUT!

IMG_1715

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.