Petri Räisenen om Yoga

Petri är en av mina regelbundna lärare och i den här videon pratar han så fint (ca 15 minuter in i videon) om hur han jobbar för att skapa lugna energier i ett yogarum. Alla som tränat med Petri brukar förundras över vilket närvaro, fokus och mjukhet som finns på hans klasser.
Jag, som har haft förmånen att både få träna för honom och dessutom arrangera workshops tillsammans med honom, kan säga att det händer verkligen någonting med honom när han kliver in i en shala/studio. Närvaron är omedelbar och stämningen tätnar.

Första gången jag träffade Petri hade jag praktiserat ashtangayoga i lite mindre än ett halvår och han introducerade mig omedelbart i andra serien. Någon av de sista dagarna klämde han mig bekymrat på ryggen och sa med eftertryck: ’Very hard here!! Is there pain?´ Vid det laget hade jag ingen erfarenhet alls av Petri’s sätt att undervisa, eller särskilt mycket av yoga över huvudtaget. Men även om jag inte förstod hur väldigt okarakteristiskt det var av honom att fälla en sådan kommentar så begrep jag att; ’Det här kommer nog inte att bli så där jättelätt!’

Fyra år senare jobbar jag vidare med min (ovanligt) stela rygg och hoppas att budskapet går fram; Ashtangayoga är en kraftfull metod. Det är ingenting som ’bara viga’ människor gör men det kräver däremot en hel del av en människas inställning. Du övar, betraktar och lär dig. Om dig själv och om din inställning till livet.

Det är inte bara kroppen som ska bli mjuk. Det är framför allt hjärtat <3

/Helena- I AM YOGA

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.