Helgintensiv för nybörjare!

HELGINTENSIV AUG
För dig som är ny inför yoga och meditation/mindfulness så tjuvstartar vi höstterminen med en helgintensiv. Lördag och söndag 23-24/8 mellan 10.30 och 14:00 så går vi igenom grunderna i Ashtangayogans metod, äter en lätt vegetarisk lunch och avslutar med en första introduktion i meditation- och medveten närvaro

Schema: Nybörjarintro Ashtangayoga 10:30-12:30
Lunch 12:30-13:00
Intro till Meditation/mindfulness 13:00-14:00

Mer info kommer inom kort!

BOKA HÄR!

Här kan du läsa lite mer om kraften av Meditation:

Det yogis har känt till i århundraden och vad vetenskapen nu kan bevisa. Nyttan av meditation är djupgående. Kanske är meditation till och med det mest avgörande verktyget för att ta vara på våra tankars kraft och för att bygga mer lugn, fokus och glädje i våra liv.
Att lära sig att träna sin hjärna och fokusera uppmärksamhet är centralt för att utveckla, kultivera och kunna utnyttja full kapacitet i varje utmaning.
Viljestyrka, uthållighet, effektivitet och känslomässig intelligens växer medan vi inleder processen i att kontrollera vår hjärna och våra sinnen. Viljans styrka är ett av de mest auktoritära verktyg vi kan ha i vår tjänst för att påverka och förbättra alla aspekter av livet.

Det finns fem olika kategorier av hjärnvågor. Var och en korresponerar med olika typer av aktiviteter. Meditation tillåter oss att skifta från en högre frekvens till en lägre och aktivera olika centrum i hjärnan.
Långsammare hjärnvågor betyder mer tid emellan tankarna och fler tillfällen att noggrannare kunna välja vilka tankar att investera i och vilka handlingar att genomföra.

5 kategorier av hjärnvågor- Varför meditation fungerar:

1. Gamma : (30 — 100Hz) Det här är ett stadium av hyperaktivitet och aktivt lärande. Gammastadiet är det mest optimala tillfället att ta in information. Att aktivt röra sig ökar sannolikheten att information permanent stannar i hjärnan. Överstimulering leder till oro.

2. Beta: (13 — 30Hz) Där vi fungerar under den större delen av dagen. Beta är associerat med ett alert sinnelag och aktivitet i prefrontalkortex. Det här är ett stadium av en arbetande, tänkande hjärna. En analytisk, planerande, värderande och kategoriserande hjärna.

3. Alpha: (9 — 13Hz) Här börjar hjärnvågorna sakta ner och komma ur ‘tänkandet.’ Vi blir lugnare, fridfullare och mer grundade. Här befinner vi oss ofta efter en yogaklass eller en promenad i skogen. Efter avkopplande aktiviteter. Vi är klara, reflekterande och har en diffus närvaro. Båda hjärnhalvorna är mer balanserade (neural integration).

4.  Här börjar meditationen. Det här är punkten där den verbala/tänkande hjärnan övergår till en meditativ/visualiserande hjärna. Vi börjar förflytta oss från ett planerande sinnelag till ett djupare stadium av närvaro. Med en starkare intuition, högre kapacitet för helhetstänkande och komplicerat problemlösande. Thetastadiet är associerat med visualisering.

5. Delta: (1—3 Hz) Tibetanska munkar med decienner av meditationsträning kan nå det här stadiet medan fortfarande i en alert och vaken fas men de flesta av oss når detta stadium under den djupa sömnen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.