Yoga & Meditation för dig som lever med hälsoproblem

Sex tillfällen där du som lever med problem så som mildare smärttillstånd, huvudvärk, trötthet, artros eller lättare depressioner kan hitta andrum och kanske i viss mån förändra förhållningssätt till det du upplever som problematiskt.

Vi jobbar med övningar och mediterar med smärta och obehag och undersöker hur vi kan dela upp ovälkomna känslor och sensationer i primärt och sekundärt lidande. Vi praktiserar mjuka övningar som kan hjälpa till att lindra obehag. Vi övar på att andas medvetet och integrera en medveten andning i vårt vardagliga liv.

När vi möter obehag och smärta är vår första reaktion att vi vill att den ska försvinna. Att ägna den mer uppmärksamhet är ofta det sista vi vill. Men att uppmärksamma och undersöka dessa tillstånd är förutsättningarna för tillfällena och kan visa sig vara väldigt effektivt. När vi har modet att möta ett obehag kan vi upptäcka att den inte är lika farlig som vi kanske tror.

Vad vi sktar på är att vara med vårt tillstånd, precis som det är, utan att försöka att uppnå ett mål som till exempel att minska smärta. I stället jobbar vi på att relatera annorlunda till det vi upplever.

Vid svåra smärttillstånd/depressioner kan det vara bra att prata med en läkare innan man deltar i kursen och komma i håg att detta inte är en behandling eller terapi utan ett komplement och ett enkelt sätt att hitta praktiska verktyg att använda i det dagliga livet.

6 tillfällen a´60 minuter varav ledda meditationer/medveten andning och mjuka restorativa yogapositioner kommer ingå.

750:-

Datum kommer snart!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.