Parfymer

Nu har vi fått hem de fina dofterna från Goddess Line. Alla är så härliga. En ny doft i sortimentet och en Unisexdoft.

275:-/Parfym

Gandha är sanskrit och betyder doft och användandet av dofter i yoga/meditation. Litegrann som aromaterapi.
Luktsinnet har under vår evolution varit vårt viktigaste sinne. När vår hjärna utvecklades, utvecklades även de övriga sinnena men inget av de övriga har samma kontakt med det limbiska systemet.
När vi praktiserar yoga/meditation jobbar vi på att stilla den upptagna och högljudda främre delen av hjärnan för att komma i kontakt med den bakre delen. Alla sinnesintryck passerar främre delen av hjärnan utom ljust dofter som går direkt till den bakre delen. Något som är intressant med vår bakre hjärna är att den är ‘atemporal’ den uppfattar inte tid. Och därför känner man ofta att dofter inte väcker starka minnen utan tar en tillbaka i tiden. Minnet blir känt och upplevt rent fysiskt, inte ‘tänkt.’

Bakre delen av hjärnan, det limbiska systemet, kallas den emotionella hjärnan och styr andning, hjärtrytm, blodtryck, minnen, stressnivåer och hormonbalansen i kroppen. Effekten av en doft är omedelbar men subtil och eftersom hjärnan inhiberar känner du efter ett par minuter inte längre doften lika starkt men den verkar ändå.

Så inte bara stärker dofter upplevelsen av din meditation eller asanaträning, dofter tar dig tillbaka till sinnestillståndet även mellan träningstillfällena.

Gå Till Dofterna Här!

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.