Email

info@iamyogalulea.com

Ayurveda

Vad är Ayurveda? Vilka är principerna för Ayurveda?

Ayurveda är en form av traditionell medicin eller helande system från Indien.

Ayurveda har sina rötter i den gamla hinduiska kulturen och filosofin. Det är baserat på tanken att universum och allt i det är en del av en gudomlig, naturlig energi som kallas”prana”. Denna energi påverkar hälsan hos människor, djur och växter.

Ayurvedas principer är förankrade i fem grundläggande element: jord, vatten, eld, luft och rymd. Dessa element har tre kvaliteter vardera – varm (pitta), kall (kapha) och balanserad (vata).

Ayurvedisk kost&livsstil för ett hälsosamt liv

Ayurvedisk medicin är en alternativ form av medicinsk praxis som kan bedrivas i samband med konventionell medicinsk behandling, eller som ett komplett substitut. Det är baserat på tanken att kroppens naturliga tillstånd är ett av balans och harmoni.

Det finns fem grundläggande principer och filosofier i Ayurveda:

– Panchakarma – processen för avgiftning

– Yoga – dagliga yogapraxisar för rengöring och läkning

– Meditation – djup meditation för att hjälpa till att förstå och överskrida mentala utmaningar

– Kost – efter en balanserad kost för att undvika överskott och brist

– Livsstilsförändring – en enkel livsstil med minimal stress, negativitet och buller

Kan Ayurveda hjälpa med stress?

Stress är en viktig del av den mänskliga upplevelsen. Problemet med stress är att det kan bli ett kroniskt tillstånd. Det har kopplats till många hälsoproblem som hjärtsjukdomar, fetma, depression och ångest.

Ayurveda kan hjälpa väldigt bra mot stress då man lär sig att slappna av mycket mer. Du lär dig att hantera den dagliga stressen vi tar på oss alltför mycket av i dagens samhälle.

Hur kan jag hjälpa mina barn med Ayurveda?

Du kan prata med dem om deras kost, livsstilsvanor och vilken typ av miljö de lever i. Du kan behöva ge dem vägledning om stresshantering eller hur man hanterar utmanande situationer.

Det är viktigt att fortsätta konversationen eftersom de kanske inte alltid är medvetna om vilken inverkan deras vanor har på deras hälsa. Det är också bra för föräldrar att påminna dem om att dessa förändringar tar tid och tålamod.

Recommended Articles

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *