Email

info@iamyogalulea.com

Många blir säkert förvirrade när de läser titeln på denna artikel. Hur kan något som ytligt vara en del av ens spirituella yogaresa? Och visst låter det lite som en oxymoron så låt oss tydliggöra vad vi menar.

Samtidigt kommer vi förklara varför utseendet är något som många yogis fokuserar på och hur du själv kan optimera din yogasatsning med tandblekning från WeSmile.

Yoga är så mycket mer än bara fysiskt

Alla som har gjort yoga under en längre period är fullt medvetna om att yoga innebär så mycket mer än bara de fysiska övningar som man utför på mattan. För de allra flesta blir yogan en central del av tillvaron och något som innefattar alla beslut man tar i livet samt ens humör på en daglig basis.

Ashtanga Yoga är ett perfekt exempel. Det är en av de mest fysiskt krävande formerna av yoga där man alltid följer strikta riktlinjer på vilka övningar man utför och i vilken ordning man utför dem (Asana). Förutom den fysiska delen ska en riktig Ashtanga-yogi även följa andra riktlinjer i livet som alla är ämnade att underlätta ditt liv och förhöja din livsstandard. Däribland måste man ha ett välstädat hem och ska försöka ha ordning och reda i alla aspekter av livet.

I detta hittar vi även krav på att acceptera sig själv för den man är – your true self. Och beroende på hur man tolkar det kan man även inkludera sitt utseende och sin självkänsla i sin yoga. Därigenom kan tandblekning absolut vara en viktig del av ett fullbordat yoga-liv.

Tandblekning som en del av din dagliga rutin

Anledning till att vi valt att nämna WeSmile som ett exempel på bra tandblekning är för att deras produkter inte är skadliga för människor, är billiga och dessutom enkla att använda. Faktum är att du helt på egen hand kan bleka dina tänder flera nyanser med endast 20 minuters behandling varje dag i 1-2 veckor. Mer än så krävs inte.

För att tandblekningen ska fungera så bra som möjligt ska man inte äta eller dricka något under ett par timmar efter en behandling. Därför kan tandblekningen med fördel kombineras med en lugn och avslappnad kvällsrutin.

Exempelvis kan du göra ett yogapass på kvällen innan du äter middag och slappnar av i soffan en stund. Cirka 30 minuter innan du går och lägger dig kan du släcka ner tv-apparater och annan elektronik då ljuset från skärmar påverkar din sömn negativt.

Och för att inte behöva ligga sömnlös i sängen i flera timmar kan du spendera sista halvtimmen innan du släcker sänglampan med att bleka dina tänder och fokusera på din andning (precis som i yoga). På så sätt optimerar du din sömn och ditt utseende på samma gång.

Så för att sammanfatta det hela. Ja, skönhet kan vara en del av seriösa yogis dagliga rutin och det är verkligen inget som säger att man inte kan få förbättra sitt utseende för att höja sin självkänsla samtidigt som man gör en inre resa med traditionella yogaövningar. Faktum är att ju bättre du mår, desto bättre blir du på yoga – och är inte det målet?

Recommended Articles

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *