Yoga

Yoga is actually the result of placing yourself in a circumstance for the natural state of yoga to arise within you.

Because yoga, my friend, is your natural state ~

Yoga är en väldigt gammal och komplex filosofi/vetenskap. Den härstammar från urgamla skrifter som till exempel de uråldriga Vedaskrifterna och de lite nyare Upanishaderna. Tanken med yogans filosofi är i grund och botten att förstå anledningen till vår egen existens och vår plats i världen.

Här i västvärlden uppfattas yoga ofta som antingen någonting luddigt, alternativt en fysisk träning. Att vi gör den indelningen är också anledningen till att vi verkligen behöver yoga. Sanningen är naturligtvis att bara genom att bli närvarande i vår egen kropp kan vi förstå vilka vi verkligen är. Yoga betyder ’att förena.’

På senare tid har det blivit en större efterfrågan på ’mindfulness,’ stressreduceringskurser och meditation. Att hitta stillheten inom sig själv när omvärlden snurrar med en allt högre frekvens och intensitet, har blivit ett sätt att kunna överleva. I yogans filosofi hittar du verktygen du behöver. Yoga är mindfulness, fysisk träning och lite till.

Ayurvedan är yogan systerkunskap. Där yogan fokuserar på medvetandet jobbar ayurvedan på den fysiska kroppen och strävar efter en hälsosam kropp och ett hälsosamt liv. Någonting vi angeläget behöver då vår livsstil har tagit oss allt längre bort från de naturliga beteenden och instinkter som vi kan använda oss av för att själva känna efter hur vi egentligen mår.

Både yogan och ayurvedan hjälper oss att vända uppmärksamheten inåt för att se vad som verkligen pågår. Att lyssna på kroppen signaler och tolka dem korrekt är nödvändigt för att kunna leva ett tillfredställande och hälsosamt liv.

På flikarna i den här menyn kan du läsa mer om yogametoder och ayurvediska behandlingar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.