Email

info@iamyogalulea.com

Qi Gong

Introduktion

Yoga har funnits i århundraden och det går fortfarande starkt. Det har visat sig ge många fördelar, inklusive förbättrat humör, minskad stress och viktminskning.

Yoga är den mest populära träningsformen i Amerika, så det är viktigt att hitta den stil som passar dig bäst.

Det första steget i att anta yoga är att hitta en stil som du är intresserad av. Om du är orolig för att klassen är för svår eller avancerad är det okej att börja med en mild klass som kommer att arbeta med att bygga upp din styrka.

Det kan vara riktigt överväldigande att försöka ta reda på vilken typ av yoga som är bäst för dig, så här är en lista över några vanliga typer:  hatha, vinyasa flow, power flow, power yoga, ashtanga yoga.

Hatha Yoga

Hatha yoga är en gren av yoga som har som syfte att uppnå fysisk och mental stabilitet.

“Hatha” kommer från sanskritordet “haṭhā”, som betyder “kraftfull handling eller ansträngning”.

Utövarens mål är att använda sin kropp på ett sådant sätt att den anpassar energin i kroppen för att rikta den utåt. Utövaren strävar efter enhet i sinne och kropp, efter självmedvetenhet och avkoppling från världsliga bekymmer. Yogin siktar på att bemästra fysiska impulser, verbala yttranden och mentala konstruktioner som är hinder för inre frid.

Hatha Yoga är en av de sex stora skolorna (eller “marga”) i hinduisk yoga.

Ett antal Hatha Yoga -texter finns tillgängliga som går tillbaka till

Vinyasa Flow

Vinyasa flow är en form av yoga där poserna är sammanlänkade med andning.

Denna typ av yoga utförs vanligtvis i ett rum uppvärmt till cirka 40 grader Celsius (104 grader Fahrenheit). Det ackompanjeras också av musik under klassens längd.

Både nybörjare och avancerade yogier kan delta i vinyasa flow. Det kan vara svårt för dem som aldrig har gjort någon form av yoga förut. Värmen i rummet hjälper till att lossa upp strama muskler som kan ha dragits ihop från att sitta vid ett skrivbord eller en bil hela dagen, vilket gör det lättare för elever att göra ställningar som är mer utmanande som ryggböjningar eller axelstativ med djupa andetag.

Power Flow

Powerflowyoga är en kombination av yoga, tai chi och qi gong. Denna yogastil fokuserar på balans och styrka med användning av flytande poser som är utformade för att slutföras på kort tid.

Powerflowyoga är en mer kraftfull form av traditionell Hatha Yoga som kan utövas på alla nivåer. Den använder många poser från både Hatha Yoga såväl som Tai Chi och Qi Gong för att skapa vad vissa beskriver som”en rörlig meditation.”

Power Yoga

Poweryoga är en kraftfull och dynamisk form av yoga som ofta använder rekvisita som block, remmar och stolar. Det kan vara snabbare än andra former av yoga, och det innehåller ofta mer fysisk aktivitet.

Power Yoga är en typ av yoga som fokuserar på att bygga styrka och flexibilitet. Denna yogastil kan hjälpa dig att bygga muskelton i kroppen vilket hjälper till att minska stressnivåerna.

Ashtanga Yoga

Ashtanga yoga är förmodligen den mest välkända yogaformen i världen, med två miljoner studenter i 188 länder.

Uttrycket”Ashtanga Yoga”kommer från Patanjalis Yoga Sutras (översatt som”Åtta lemmar”). I denna grundtext lägger Patanjali ut åtta extremiteter av yoga: yama och niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana och samadhi.

Patanjali säger att Ashtanga Yoga är”vägen till samadhi”, som kan uppnås genom andra former av yoga men inte lika snabbt.

Recommended Articles

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *